Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση 9-4-2013


Σωματείο Εργαζομένων "Η Τρίαινα"

Ανακοίνωση 9-4-2013

Συναδέλφισσες -οι,
            Χθες 8-4-2013, στο χώρο του Ναυπηγείου πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. με θέμα ημερήσιας διάταξης "Απεργιακές Κινητοποιήσεις". Παραβρέθηκαν 433 μέλη. Μετά την διαλογική συζήτηση τέθηκε σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση να εξουσιοδοτηθεί το Δ.Σ. του Σωματείου για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων κάθε μορφής. 
            Το αποτέλεσμα της πρότασης αυτής που ψήφισαν 338 εργαζόμενοι ήταν: 
                    ΝΑΙ: 323 (ποσοστό 95,5%) και ΟΧΙ: 15 (ποσοστό 4,5%) 
            Μυστική ψηφοφορία ακόμη έγινε για τις προτάσεις που η κάθε παράταξη κατέθεσε για τη συνέχιση του απεργιακού αγώνα. Και για τις προτάσεις ψήφισαν 338 εργαζόμενοι. Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα για κάθε πρόταση που συμμετείχε στη δημοκρατική αυτή διαδικασία ήταν τα εξής: 
                    1) Η πρόταση της πλειοψηφίας του Σωματείου έλαβε 211 ψήφους (ποσοστό 65,3%). 
                    2) Η πρόταση της ΔΑΚΕ έλαβε 58 ψήφους (ποσοστό 17,9%)
                    3) Η πρόταση της Εργ. Επιτροπής και των συνεργαζόμενων με αυτή έλαβε 46 ψήφους  (ποσοστό 14,2%).
                    4) Η πρόταση του Ν.Κ.Α. έλαβε 8 ψήφους (ποσοστό 2,5%). 
                    Άκυρα-λευκά 15 ψήφους. 

Συναδέλφισσες -οι,
            Η πρόταση που στη Γ.Σ. πλειοψήφισε δεν ήταν άλλη από τη συνέχιση του απεργιακού αγώνα με καθημερινή παρουσία όλων των εργαζομένων τόσο στην Πύλη του Ναυπηγείου όσο και στις στοχευμένες κινητοποιήσεις στα διάφορα υπουργεία σύμφωνα με την εκάστοτε απόφαση του Δ.Σ., που εξουσιοδοτήθηκε από τη χθεσινή  Γ.Σ. .
            Παρά τους διαξιφισμούς μας στη Γ.Σ., αποφασίστηκε πως όποια κι αν είναι η πρόταση που θα πλειοψηφίσει να την ακολουθήσουμε έως ότου δικαιωθούμε στον αγώνα που δίνουμε για ένα ανοιχτό Ναυπηγείου.  Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να περάσει ένα ολόκληρο 24ωρο και αποδείχθηκε για μια φορά ακόμη ότι μόνο στα λόγια συμφωνούμε. Σήμερα, εκτός από μια μερίδα εργαζομένων και τα μέλη της πλειοψηφίας, κανένα μέλος από τις άλλες παρατάξεις δεν εμφανίστηκε! (Πιθανόν κάποιοι να ήταν και δικαιολογημένοι, άνθρωποι είμαστε!). 
            Αποφασίστηκε ωστόσο ομόφωνα να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση προς το Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 11-4-2013. Σημείο προσυγκέντρωσης θα είναι η πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 10:00 π.μ..     
            Στόχος της κινητοποίησης αυτής είναι να πάρουμε απάντηση από τον Πρωθυπουργό της χώρας έπειτα από την επιστολή που εστάλη στις 6-3-2013 και είναι γνωστή σε όλους. Πρέπει επιτέλους ο Πρωθυπουργός να πάρει θέση και να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι εργαζόμενοι και τα υποβρύχια. 

ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΗ ! 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !     
ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!                

Για το  Σωματείο 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β.                                         ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.


https://sites.google.com/site/somateiotriaina/home