Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Για τα Ελληνικά Ναυπηγεία...





Ο συντοπίτης μας Δ. Μαναράκης μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε:

ΚΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ,
Η Ελλάδα μας, η χώρα των προγόνων μας , η γη των παππούδων και των πατεράδων μας, έχει την μεγαλύτερη ακτογραμμή 14.880 km, είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και 10η παγκοσμίως. Έχει το πλεονέκτημα να είναι το σταυροδρόμι 3 ηπείρων και έτσι  όλοι οι λαοί από αρχαιοτάτων χρόνων επιθυμούν με διάφορες μεθοδολογίες να φτάσουν στις ακτές μας , στις ακτές που βρέχονται από το Αιγαίο πέλαγος. 

 Όμως με πολέμους και θυσίες στο αρχιπέλαγο μας χιλιάδες καράβια πλέουν και τα ελληνικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια φυλάττουν  Θερμοπύλας. Όλα αυτά τα πολεμικά κατασκευάστηκαν από ΈΛΛΗΝΕΣ εργαζομένους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά , γιατί από αρχαιοτάτων χρόνων οι ΈΛΛΗΝΕΣ έφτιαχναν στα καρνάγια τα καράβια τους. Στην ιστορία δεν λέει πουθενά , γιατί την ίδια διδαχθήκαμε,κύριοι, ότι κατασκεύαζαν καράβια στην ΚΟΡΕΑ και στην ΚΙΝΑ. Τα πολεμικά πλοία στο ΑΙΓΑΙΟ φέρουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαία και είναι κατασκευασμένα στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ.Είναι αξιόπλοα γιατί είναι φτιαγμένα από εμάς τους εργαζομένους στα Ελληνικά Ναυπηγεία που πάνω από 60.000 εργαζόμενους έχουν εργασθεί σε αυτά. Και μαζί με εμάς όλη η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και οι προμηθευτές. Αν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ απαξιωθούν θα απαξιωθεί και όλη η Ελληνική οικονομία και η ΕΛΛΑΔΑ θα γίνει χώρα παροχής υπηρεσιών μιάς και είναι η μόνη βαρειά βιομηχανία στη χώρα. Σε αυτά τα καράβια υπηρέτησαν και υπηρετούν με καμάρι οι Έλληνες οπλίτες και αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού, στο οποίο έχετε υπηρετήσει και εσείς ευδοκίμως κε ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ. Με καμάρι και μεις οι εργαζόμενοι τα βλέπουμε να πλέουν στο αρχιπέλαγος γιατί μέσα είναι τα παιδιά μας τα Ελληνόπουλα και καμαρώνουμε να τους λέμε ότι τα φτιάξαμε εμείς. 
Βλέπετε λοιπόν κύριοι ότι αν δείτε την ιστορία , τα νησιά μας είναι μέσα σε μία ακτογραμμή που είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Πως λοιπόν θα φυλαχθούν; Δεν πρέπει να κάνετε πρόληψη, γιατί η καταστολή είναι δυσκολότερη; Αν τα πλοία μας χρειαστούν τεχνική υποστήριξη που θα πάνε; Τα πλοία που γερνάνε από πού θα αντικατασταθούν;  Οι ήρωες από αρχαιοτάτων χρόνων πέσανε μαχόμενοι στο βωμό της πατρίδας και της ελευθερίας και αργότερα και της θρησκείας  και όχι αγορεύοντας . Οι βάρβαροι του Ξέρξη διέσχησαν όλη την Ελλάδα όμως η αυτοθυσία των ΕΛΛΗΝΩΝ στις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΚΑΙ Στη ΣΑΛΑΜΊΝΑ μας δίδαξαν πως ‘’θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία’’. 
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΡΑΚΗΣ 
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΙΑΙΝΑ