Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Σωματείο Εργαζομένων "Η Τρίαινα" Ανακοίνωση 16-2-2013



Συναδέλφισσες - οι,

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο πραγματοποιήθηκε προχθές Πέμπτη στη Βουλή. Ήταν άλλη μια συνάντηση που κάναμε με τον υπουργό εκτός του υπουργείου του. Ο περιβόητος χώρος του υπουργείου Άμυνας έχει απαγορευτικό για το Σωματείο «Τρίαινα». Ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας και τους προειδοποιούμε ότι δε φοβόμαστε κανέναν! Αν δε βρεθεί λύση σύντομα και μετά την επιστροφή του υπουργού από το Άμπου Ντάμπι, θα μας βρουν εκεί!

Στη συζήτησή μας με τον υπουργό, τον ενημερώσαμε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε το τελευταίο διάστημα στο χώρο του Ναυπηγείου. Παρακολουθήσαμε για άλλη μια φορά το ίδιο έργο, αλλά τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον έχει ο Πρωθυπουργός. Αυτός θα αποφασίσει λένε… Ο υπουργός μας ανέφερε ότι έχει καλεστεί η εργοδοσία σε μια συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς (Άμυνας, Οικονομικών και Ανάπτυξης). Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη και θέλει να δώσει τη λύση, γιατί όπως ανέφερε ο ίδιος ο υπουργός «πάμε στα ντουβάρια».

Αναμένεται η προσέλευση του κ. Σαφά, ο οποίος μέχρι προχθές –σύμφωνα με τον υπουργό- δεν έχει αποφασίσει αν θα παρευρεθεί στη συνάντηση, παρ’ όλες τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις που κάνουν κυβερνητικοί παράγοντες.

Συναδέλφισσες - οι,

Μέσα από τις ανακοινώσεις μας, έχουμε γράψει κατά καιρούς ότι τη λύση την έχει η κυβέρνηση και η εργοδοσία. Πρέπει επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την πολιτική της βούληση. Δεν μπορεί να τους εμπαίζει ένας εξαφανισμένος, αδιάφορος και αδίστακτος μέτοχος. Ένας μέτοχος που έχει αφήσει στο έλεος του Θεού τη μεγαλύτερη ναυπηγική μονάδα. Δεν μπορεί το Ναυπηγείο να μην έχει διοίκηση! Να πρέπει κάποιοι να διοικούν από το εξωτερικό, χωρίς να έχουν επίγνωση του τι συμβαίνει στο Ναυπηγείο!

Πρέπει σε όλα αυτά η κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος! Το Ναυπηγείο είναι ελληνική επιχείρηση! Δεν πρέπει να επιτρέψει στον εργοδότη να καταστρέψει ένα σημαντικό παραγωγικό ιστό στη σημερινή κρίση, αίτημά μας στο οποίο είχε συμφωνήσει και ο Πρωθυπουργός τον Αύγουστο του 2012 και έτσι όρισε τον Εθνικό Συντονιστή.

Αλήθεια που βρίσκεται ο Εθνικός Συντονιστής που θα έφερνε τη λύση στη ναυπηγική βιομηχανία; Μήπως παραιτήθηκε ή τον παραίτησαν και ποιο ήταν το αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα; Χρόνο θέλατε να κερδίσετε κύριοι της κυβέρνησης και σας το είχαμε επισημάνει! Σταματήστε τις υποσχέσεις και τα ψεύτικα λόγια ότι σας απασχολεί το πρόβλημα των Ναυπηγείων. Δεν πρέπει άλλο να παραμείνετε αδιάφοροι και παρατηρητές!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ !



Συναδέλφισσες - οι,

Η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στην κυβέρνηση. Συνυπεύθυνη είναι και η εταιρία. Δεν μπορεί κ. Σάφα να σε καλεί ο Πρωθυπουργός της χώρας μας (σύμφωνα με τα λεγόμενα Παναγιωτόπουλου) και εσύ να αδιαφορείς. Έχετε ανοίξει ένα κεφάλαιο και πρέπει να πάρετε επειγόντως θέση. Θέλετε να κρατήσετε το Ναυπηγείο; Αν ναι, κάντε κάτι άμεσα! Αν δεν επιθυμείτε την επιχείρηση, το πιο έντιμο είναι να αποχωρήσετε για να μπορέσει το Ναυπηγείο να βρει το δρόμο του.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε στο χώρο το φαινόμενο κλοπής κάποιων καλωδίων. Με την έναρξη του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας είχαμε τονίσει και προς της εταιρεία και προς τα αρμόδια Υπουργεία τους κινδύνους που ενδέχεται να προκύψουν, τόσο για την ασφάλεια των υλικών και των εγκαταστάσεων, όσο και για την ουσιαστική και τακτική συντήρηση των υποβρυχίων. Μάλιστα είχαμε στείλει και σχετικά εξώδικα. Δεν ενδιαφέρθηκε κανένας.

Το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει χειρότερα στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην υπευθυνότητα και τον ηρωισμό των εργαζομένων, οι οποίοι χωρίς να έχουν πληρωθεί εδώ και 10 και πάνω μήνες, προσέρχονται στο χώρο των ναυπηγείων και μάλιστα με δικά τους μέσα και έχουν καταφέρει να κρατήσουν το Ναυπηγείο όρθιο. Εάν και οι εργαζόμενοι ακολουθούσαμε την ανευθυνότητα της εταιρείας και των υπουργείων, τα πιθανότερο είναι ότι σήμερα δεν θα υπήρχαν όχι καλώδια, αλλά ούτε καν υποβρύχια.

Με την ευκαιρία αυτή, καλούμε και πάλι την εταιρεία να άρει άμεσα το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας και να ξεκινήσει το Ναυπηγείο να δουλεύει. Γιατί εάν αυτή η κατάσταση συνεχισθεί, τότε φοβούμαστε ότι τα προβλήματα που θα προκύψουν θα είναι μη αναστρέψιμα. Η ζημιά που θα προκύψει σε βάρος του ελληνικού δημοσίου μπορεί να είναι τεράστια.



Συναδέλφισσες - οι,

Στο Δ.Σ. του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα αποφασίστηκε:

· Η συνέχιση του αγώνα με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.

· Πορείες διαμαρτυρίες προς κάθε υπουργείο και κάθε κατεύθυνση για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην εργασία μας.

· Να πραγματοποιήσουμε τις επόμενες μέρες Γ.Σ. εκτιμώντας τις εξελίξεις.

· Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο δύσκολο αγώνα κάθε εργαζόμενου που πλήττεται για να μπορέσουμε όλοι μαζί ενωμένοι να πετύχουμε.



Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα. Θα διεκδικούμε τα αιτήματά μας καθημερινά είτε όλοι οι εργαζόμενοι μαζί είτε τα μέλη του Δ.Σ.

Τις τελευταίες ημέρες συναντηθήκαμε με τον Γενικό Διευθυντή του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση, για το θέμα της ανανέωσης των βιβλιαρίων ασφάλισής μας. Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει τη θεώρηση των βιβλιαρίων με 70 ένσημα και θα επεκταθεί η τροπολογία για τους εργαζόμενους του τροχαίου υλικού (με 0 ένσημα). Τα αιτήματά μας προς τον υπουργό εργασίας δεν ήταν μόνο αυτά. Περιμένουμε την απάντησή τους σε όλα τα υπόλοιπα ειδάλλως τις επόμενες ημέρες θα κατευθυνθούμε με πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο.

Την Τρίτη 19-2-2013 και ώρα 9:00 π.μ. στο κτίριο 9 των δικαστηρίων της πρωήν σχολής Ευελπίδων εκδικάζονται οι αγωγές (2) κατά της ΕΝΑΕ, που αφορούν τις μισθοδοσίες μας, επιδόματα και δώρο Χριστουγέννων. Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι να παρευρίσκονται. Η παρουσία όλων θεωρείται απαραίτητη.

Την Τετάρτη 20-2-2013 και ώρα 11:00 π.μ. στο Πεδίο του Άρεως, συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ. Όλοι κάτω από το πανό του Σωματείου μας.



Συναδέλφισσες – οι,

Πολλές φορές έχουμε γράψει στις διάφορες ανακοινώσεις μας τις φράσεις «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», «ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ». Δυστυχώς και με λύπη, πολλές φορές διαπιστώνουμε ότι οι περισσότεροι απουσιάζετε. Αυτό δεν το εντοπίζουμε γιατί έχουμε διάθεση μεμψιμοιρίας ή γκρίνιας ή για να καλύψουμε τυχόν δικές μας ευθύνες. Αυτή η ώρα δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Αυτή η ώρα είναι ώρα καθήκοντος και χρέους του καθενός μας. Είναι η ώρα για την τελική μάχη. Μάχη από την οποία δεν έχει δικαίωμα να λείψει κανείς.



ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Για το Σωματείο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ Β. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.


https://sites.google.com/site/somateiotriaina/home

Δεν υπάρχουν σχόλια: