Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗΣ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ


Ενημέρωση
----------------

Όπως είδη γνωρίζετε είχαμε νέα κινητοποίηση σήμερα
Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 και πραγματοποιήσαμε
πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ανάπτυξης
στο Σύνταγμα.

Αναμέναμε να μας δοθούν οι δικές τους εξηγήσεις για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα και αφορούν φυσικά το Ναυπηγείο μας.

Όπως μας ενημέρωσε μετά την συνάντηση του προεδρείου του Σωματείου μας ο Πρόεδρος μας,ο ειδικός συντονιστής κ. Νίκος Αναστασόπουλος τους είπε ότι απορρίφθηκε χθες η πρόταση πώλησης των δύο υποβρυχίων που φέρεται να είχε εισηγηθεί ο ίδιος,για το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και προκρίνονται οι
διαπραγματεύσεις με την ιδιοκτησία της επιχείρησης, στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης.

Αυτή την απόφαση έλαβε η Διυπουργική όπως γνωρίζετε που συνεδρίασε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και των συναρμόδιων υπουργών Άμυνας Ανάπτυξης και Ναυτιλίας.

"Τα υποβρύχια δεν πωλούνται",φέρεται είπε ο Αντώνης Σαμαράς,
βάζοντας τέλος στα όποια σενάρια και προτάσεις, όπως αυτή για την πώλησή τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος από ότι μας είπε κινήθηκε και ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, λέγοντας:
Τα υποβρύχια τα θέλουμε και θα τα πάρουμε .

Το Πολεμικό Ναυτικό και οι Ένοπλες Δυνάμεις όπως έχουν δηλώσει,έχουν ανάγκη τα δύο σύγχρονα υποβρύχια, ενώ όπως εξαρχής σημείωναν πηγές του Πενταγώνου και η ιδέα της πώλησης τους είναι ανεφάρμοστη και χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα για τη βιωσιμότητα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Επίσης απορρίφθηκε η δεύτερη πρόταση καταγγελίας της σύμβασης και όδευσης στα διεθνή δικαστήρια γιατί θα κρατούσε "δεμένα" τα υποβρύχια για αρκετά χρόνια ακόμα, στα ΕΝΑΕ.

Αντίθετα εγκρίθηκε να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις με τους Λιβανέζους ιδιοκτήτες της Privinvest προκειμένου να βρεθεί λύση μέχρι το τέλος μήνα.

Εξετάζεται πολύ σοβαρά ένα σενάριο,για ένα χρηματικό πόσον να δοθεί στην Εταιρία,(περίπου 6,9 εκ.ευρώ),προκειμένου να μπούμε άμεσα μέσα στο Ναυπηγείο για την Συντήρηση του και των Υποβρυχίων,και  για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να βρεθεί οριστική λύση,και με ένα ποσόν έναντι του μισθού μας.
Επίσης εξετάζεται τρόπος να δοθεί και το επίδομα (δεδουλευμένα),των 1.000 ευρώ,πριν τις γιορτές.

Μάλλον την Δευτέρα 17/12,το πρωί θα γίνει σύσκεψη από οτι μας ενημέρωσαν,των τριών πολιτικών αρχηγών, κ.κ Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβελη,με αποκλειστικό θέμα
τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Πολύ σημαντικό ρόλο,και για τις σημαντικές αποφάσεις αλλά και για τα χρηματικά ποσά,παίζει,
ο Υπουργός μας Εθνικής Άμυνας,κ.Παναγιωτόπουλος.

Μένει όπως βλέπουμε μέχρι την Κυριακή το απόγευμα,να καλέσει
το Σωματείο μας μαζί με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ,κ.Παναγοπουλο που τον ευχαριστούμε για τις πρωτοβουλίες του,να συναντηθούν,και να λυθούν και κάποιες εκκρεμότητες,και κάποιες μικροπαρεξηγησεις και να έχουμε όλοι μας ένα αίσιο τέλος.

Εαν παρά ταύτα μέχρι την Κυριακή 16/12,δεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις,και που από σήμερα μέχρι και την Κυριακή το βράδυ θα υπάρξει ενημέρωση από την Ιστοσελίδα του Σωματείου μας,θα ετοιμαστούμε ΌΛΟΙ μαζί ειρηνικά,να πάμε να φωνάξουμε ότι δεν πάει άλλο,μετά από οκτώ μήνες χωρίς λευτα.
Δεν αντέχουμε άλλο .
Θέλουμε να κάνουμε όλοι μας Χριστούγεννα σαν Άνθρωποι και μεις.
Έχουμε ένα μέτρο που είναι σε ισχύ (εκ περιτροπής εργασία),από τις 18 Απρίλη και συνεχίζεται,με αποτέλεσμα οι 1.000 οικογένειες να βιώνουμε έναν εφιάλτη,με ρεύμα και νερό κομμένα,με απλήρωτα ενοίκια, ενώ είναι και αρκετοί από εμάς που ζούμε πλέον από συσσίτια.

Την Δευτέρα 17-12-2012 λοιπόν εκτός απροόπτου,που θα είναι για μας καλοδεχούμενο, η μεγάλη των μαχών μας κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
και ώρα 09:00 πμ.

Και όταν λέμε όλοι ενοουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ,
Με την παρουσία μας,με τις γυναίκες μας,
και τα παιδιά μας,για να τους δείξουμε ειρηνικά
και χωρίς να τους δώσουμε ΚΑΝΈΝΑ ΔΙΚΑΊΩΜΑ,
για άλλες σκέψεις,να φωνάξουμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ,
ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί...

Εν αναμονή λοιπόν για τις οποίες εξελίξεις που τρέχουν
μέχρι την Κυριακή το απόγευμα από την επίσημη
Ιστοσελίδα του Σωματείου μας..


(Από διαχειριστές της σελίδας..)

Δεν υπάρχουν σχόλια: