Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση 11-12-2012,του Σωματειου Η Τριαινα


Ανακοίνωση 11-12-2012

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες στα όσα διαδραματίζονται γύρω από τις προτάσεις του εθνικού συντονιστή κ. Αναστασόπουλου προς την κυβέρνηση για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα του
Ναυπηγείο και γενικότερα για την ναυπηγική βιομηχανία.

Διαβάζουμε στον τύπο διάφορα σενάρια για το ποια θα είναι η λύση που εκτιμάται για τα Ναυπηγεία. Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση αναλώνεται σε διαπιστώσεις και λεκτικές αναφορές. Δεν έχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση για άλλη μια φορά θα θέλαμε να τους επισημάνουμε και να τους προειδοποιήσουμε ότι δεν κάνουμε πίσω από τις αρχικές μας θέσεις και πως η υπεύθυνη άμεσα βιώσιμη λύση είναι η κυβέρνηση.

· Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Θυμίζουμε την απόφαση – δέσμευση από τον Απρίλιο του Υπουργείου Άμυνας. Δεν αποδέχτηκε την εκ περιτροπής εργασία, θα εκταμίευε ποσό από τα αποθεματικά του Υπουργείου για τα Υ/Β και θα πλήρωνε τους εργαζόμενους για όσο καιρό διαρκεί το απεχθές μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας.

· Να αρθεί ο Νόμος για την εκ περιτροπής εργασία ή τουλάχιστον άμεσα να τροποποιηθεί ώστε να μην ισχύει ο νόμος για τις Αμυντικές και Πολεμικές βιομηχανίες.

· Να δοθεί άμεσα το βοήθημα των χιλίων ευρώ το οποίο βεβαίως δεν αποτελεί λύση, είναι όμως μια μικρή ανακούφιση σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ενημερωθήκαμε από το δικηγόρο του Σωματείου ότι χθες Δευτέρα 10/12/2012 βγήκε η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που εκδικάστηκε στις 12/10/2012. Η Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου έκρινε καταχρηστική την πρόθεση της εταιρίας να επιβάλλει το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας μιας ημέρας την εβδομάδα διότι συνιστά στην πραγματικότητα εκμηδένιση της απασχόλησης των εργαζομένων. Η απόφαση του Πρωτοδικείου, αφού καθαρογραφεί και επικυρωθεί, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Σωματείου.

Ο αγώνας για την πλήρη δικαίωσή μας και για ένα Ναυπηγείο ανοιχτό συνεχίζεται.

Tην Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 7:30 πμ στο τέρμα του Περάματος στα εκδοτήρια των πλοίων για τη Σαλαμίνα θα μοιραστεί το ενημερωτικό μας φυλλάδιο προς ενημέρωση των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα της περιοχής του Περάματος, η οποία μαστίζεται από την ανεργία και το πρόβλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά την επηρεάζει άμεσα.



Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 10:00 πμ καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι στην πλατεία Κλαυθμώνος για να πραγματοποιήσουμε πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ανάπτυξης στο Σύνταγμα. Αναμένουμε από τον Υπουργό, κ. Χατζηδάκη, να μας δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα και αφορούν φυσικά το ναυπηγείο μας.



Την προηγούμενη εβδομάδα, το Προεδρείο του Σωματείου συναντήθηκε με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση, κ. Τουφεξή, για τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που αφορούν τα ένσημα του ΙΚΑ και του ΤΣΜΕΔΕ. Αναφορά ακόμη έγινε και για τα ένσημα των εργαζομένων του τροχαίου υλικού που θεμελιώνουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα για το έτος 2013 (επιμήκυνση νόμου).

Τέλος, το ΔΣ σε συνεδρίασή του την προηγούμενη εβδομάδα, αποφάσισε να αποσταλεί επιστολή αλληλεγγύης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων σε ομοσπονδίες, δήμους, μεγάλες αλυσίδες σουπερ μάρκετ, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και σε μεγάλες Μητροπόλεις του λεκανοπεδίου Αττικής. Αναμένουμε τη στήριξή τους σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλους τους Έλληνες.

Ακόμη αποφασίστηκε από το ΔΣ ότι θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αναμένουμε εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση για τις συζητήσεις που θα γίνουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και για την ημέρα της κινητοποίησης στο ΥΠΕΘΑ.



ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ



Για το Σωματείο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕAΣ

ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ Β. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.

https://sites.google.com/site/somateiotriaina/anakoinoseis/anakoinose-11-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: