Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση 12-11-2012 - Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά "Η Τρίαινα"

                                                          Ανακοίνωση 12-11-2012

Συναδέλφισσες-οι,

Σήμερα Δευτέρα 12/11, επισκέφτηκε τα γραφεία του σωματείου μας, μετά από δική του πρωτοβουλία, ο εθνικός συντονιστής για τη ναυπηγική βιομηχανία Ν. Αναστασόπουλος.
Για μια ακόμα φορά επικαλέστηκε το ότι ακόμη δεν έχει γραφείο.
 Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει πάψει να ασχολείται με το θέμα του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά.
Συγκεκριμένα ο κύριος Αναστασόπουλος μας ενημέρωσε τι έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα από τις 8 Αυγούστου που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο του.
Καθημερινά έβλεπε πρόσωπα, όπως Υπουργούς, εκπροσώπους της εταιρείας, του ΟΣΕ, της Γερμανικής εταιρείας και όποιον άλλο χρειαζόταν για να μπορέσει να σχηματίσει άποψη και προτάσεις. Προτάσεις που τις επόμενες 15 μέρες θα τις καταθέσει στην Κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα μας είπε ότι έχει κατά νου 3 με 4 προτάσεις για την εξεύρεση λύσης χωρίς όμως να μας τις ανακοινώσει. Τις επόμενες μέρες θα συναντήσει τον Πρωθυπουργό της Χώρας για να του δώσει τις εξηγήσεις που χρειάζεται για τις προτάσεις που θα καταθέσει.
Προτάσεις που μιλούν για ένα ανοιχτό Ναυπηγείο αλλά και για εργαζόμενους που θα πονέσουν. Καταλαβαίνουμε όλοι μας τι σημαίνει η λέξη πόνος.
Τίποτα καινούργιο δεν μας είπε, απλώς μας επιβεβαίωσε την άσχημη θέση που έχει η Κυβέρνηση για την Ναυπηγική Βιομηχανία.

Συναδέλφισσες-οι,
_______________

Σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Εθνικού μας συντονιστή έχουμε να αντιμετωπίσουμε αρκετές δυσκολίες μπροστά μας και δεν το κρύψαμε ποτέ. 
Το Ναυπηγείο όμως πρέπει να ανοίξει, με όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις δραστηριότητες.
Εμείς θα συνεχίσουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας σε όλα τα μέτωπα.

* Αύριο Τρίτη, το Σωματείο συμμετέχει και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην κινητοποίηση που έχει προκηρυχθεί από την ΠΟΕΜ για όλη τη Ναυπηγική Βιομηχανία.
Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10:00 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Ανάπτυξης στην πλατεία Συντάγματος.

* Την Τετάρτη 14/11, συμμετέχουμε στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση που αποφάσισαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το Σωματείο, υλοποιώντας την απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. η οποία περιελάμβανε επαναλαμβανόμενες απεργίες σε συνδυασμό με στοχευμένες κινητοποιήσεις, θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρίες στα γραφεία των κομμάτων αρχής γενομένης από την 
* Πέμπτη 15-11-12 πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Λ. Συγγρού.        Η προσυγκέντρωση των εργαζομένων θα γίνει έξω από την Πάντειο Σχολή και ώρα 10:00 πμ.

* Την Παρασκευή 16-11-12 πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους με προσυγκέντρωση στην Πλατεία Κάνιγγος στις 10:00 πμ.

Την ίδια μέρα το Δ.Σ. του Σωματείου θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

Η συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις κρίνεται απαραίτητη. Έχουμε υποχρέωση να περιφρουρήσουμε τον δίκαιο αγώνα μας.
Ο αγώνας μας είναι συνεπής, συνεχής, σταθερός, δίκαιος, διαφανής και πιστεύουμε στην δικαίωση.

Θεωρούμε πως μετά την ψήφιση των άδικων και επώδυνων μέτρων, αλλά και του προϋπολογισμού, η κυβέρνηση έχει καθήκον να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.



Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ





Για το Σωματείο



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ Β.                                     ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε

https://sites.google.com/site/somateiotriaina/anakoinoseis/anakoinose-12-11-2012
Ανακοίνωση 12-11-2012 - Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά "Η Τρίαινα"
sites.google.com
Επίσημος ιστότοπος του Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Δεν υπάρχουν σχόλια: