Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012


Σας Αναρτουμε την σημερινη Ανακοινωση του Σωματειου μας "Η Τρίαινα",επειδη πολλοι απο σας μπορει να μην μπορεσατε ακομα απο την google,να μπειτε μεσα και να την διαβασετε..

Ανακοίνωση 11/10/2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η



Συναδέλφισσες-οι

Τα θλιβερά γεγονότα της περασμένης Πέμπτης μας σημάδεψαν όλους.
Η πρωτοφανής σε αγριότητα επίθεση των ΜΑΤ εναντίον αγανακτισμένων και πεινασμένων εργαζομένων μας προβλημάτισε.
Η σύλληψη του Προέδρου, του Γραμματέα και των μελών του Δ.Σ. του Σωματείου μας, του Προέδρου της ΠΟΕΜ, του Προέδρου του αδελφού Σωματείου της Ελευσίνας ο οποίος είναι και μέλος της Γραμματείας της ΓΣΕΕ αλλά και η σύλληψη των αθώων εργαζομένων, είχαν στόχο να μας τρομοκρατήσουν. Όλα αυτά είχαν στόχο να τσακίσουν το Συνδικαλιστικό κίνημα. Να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, να μην αντιδρούμε. Όμως το αποτέλεσμα είναι ότι τραυματίζουν τη δημοκρατία και εξεγείρουν περισσότερο τους εργαζομένους, μας προβληματίζουν, αλλά ταυτόχρονα μας κάνουν πιο δυνατούς.
Αλήθεια, τι νόημα είχε η παρουσία του ΑΓΕΕΘΑ κ. Κωσταράκου τον οποίο τιμούμε, όπως τιμούμε όλο το στράτευμα, τις ένοπλες δυνάμεις και τους εργαζόμενους στο Υπουργείο. Η αντίθεση μας βέβαια, δεν ήταν και δεν είναι μαζί τους. Η αντίθεση μας είναι εναντίον της ηγεσίας του Υπουργείου το οποίο μας εμπαίζει εδώ και καιρό. Υπάρχουν όμως ερωτήματα που έχουν μείνει αναπάντητα.

Ο κ. Υπουργός ήξερε για την κινητοποίηση και αντί να είναι εκεί να δώσει λύσεις και απαντήσεις, διάλεξε να είναι σε δεξίωση στο Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ.
Γιατί δεν υπήρχε κανένας αστυνομικός στην εξωτερική πύλη;
Θα γινόντουσαν οι εικόνες ντροπής στο προαύλιο του Υπουργείου αν υπήρχε έστω μια διμοιρία αστυνομικών στην εξωτερική πύλη, όπως γίνεται συνήθως σε κάθε Υπουργείο;
Ποιός ήθελε κατά βάθος να γίνουν όλα αυτά τα επεισόδια;
Με ποιόν τρόπο άραγε μπορείς να σταματήσεις ανθρώπους αγανακτισμένους, πεινασμένους, εξουθενωμένους και εξαπατημένους;
Όλοι οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι θύματα μιας γνωστής και αμαρτωλής ιστορίας. Ακούμε εκατ. ευρώ για μίζες του Τσοχατζόπουλου, του Σμπώκου και δεκάδων άλλων ανθρώπων που πλούτισαν σε βάρος αυτών των ανθρώπων. Δεν έχουν πληρώσει ακόμη. Τιμωρία δεν είναι μόνο η φυλακή.
Πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα που καταχράστηκαν.
Πως νιώθει άραγε ο κάθε εργαζόμενος που βλέπει, ακούει για χορό εκατομμυρίων που έχουν καταχραστεί σε βάρος του και αυτός να μην μπορεί να πάρει γάλα στο παιδί του;
Κάνουμε έκκληση στην Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αλλά και στην Εταιρία να βρουν λύση. Τώρα, πριν είναι αργά για όλους. Η Κυβέρνηση μπορεί να δώσει λύση.
Είναι αδιανόητο η Χώρα να μην έχει Ναυπηγεία, να μείνει χωρίς Ναυπηγική Βιομηχανία.

Η Ναυπηγική Βιομηχανία μπορεί να αναπτυχθεί, να γίνει βιώσιμη και να γίνει αναπτυξιακός οικονομικός μοχλός της Χώρας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε αρχικά, τους εργαζόμενους στο Ναυπηγείο Ελευσίνας για τη σημαντική συμπαράσταση αλλά και τους εργαζόμενους σε όλους τους εργασιακούς χώρους και όλα τα Σωματεία που έτρεξαν να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την ΓΣΕΕ και τον Πρόεδρο της για την έμπρακτη βοήθεια και συμπαράταξη μαζί μας.
Ξεχωριστά θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη συγκινητική ανακοίνωση της την ένωση διπλωματούχων μηχανικών (ΕΜΔΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όλα δείχνουν ότι η προσπάθεια του Υπουργείου να τσαλακώσει και να σπιλώσει τον αγώνα των εργαζομένων πέφτει στο κενό. Η Κοινωνία έχει σοβαρά προβλήματα. Δεν φτάνουν μόνο πλέον οι προθέσεις. Πρέπει η Κυβέρνηση να δώσει λύσεις.

Συναδέλφισσες-οι,

Στις 12 του Οκτώβρη εκδικάζονται τα Ασφαλιστικά Μέτρα στο Δικαστήριο. Θα δώσουμε και πάλι τη μάχη έχοντας απέναντι μας ένα Νόμο άδικο, απεχθή, απαράδεκτο που διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα και τους εργαζόμενους. Η Εταιρία πρέπει να καταλάβει σε τι σημείο έχει φέρει τους εργαζόμενους και μπορεί αν θέλει να δώσει τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια της Παλιάς Σχολής Ευελπίδων και ώρα 9:00 πμ
Τέλος, θέλουμε να πούμε και την αλήθεια για την περιβόητη συνάντηση της Τετάρτης το απόγευμα στο Υπουργείο Άμυνας.
Στις 2:00μμ είχαμε συνάντηση με τη ΔΗΜΑΡ στη Βουλή όπου ήταν καλεσμένα και τα υπόλοιπα μέλη του Σωματείου, εκπρόσωποι των παρατάξεων.
Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων δεν ήλθαν στη συνάντηση με τη ΔΗΜΑΡ ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Από τη ΔΗΜΑΡ υπήρξε ανταπόκριση και υποστήριξη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης γίνεται τηλεφώνημα του Γ. Γραμματέα του ΥΕΘΑ στον Πρόεδρο του Σωματείου και του ζητεί επειγόντως συνάντηση μαζί του. Είχαμε λοιπόν υποχρέωση να πάμε στη συνάντηση και αυτό κάναμε. Όσοι ήμασταν στη συνάντηση της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή πήγαμε και στη συνάντηση στο Υπουργείο Άμυνας. Εάν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων είχαν έλθει στη συνάντηση της ΔΗΜΑΡ θα ερχόντουσαν, εάν βέβαια ήθελαν, και στη συνάντηση στο Υπουργείο Άμυνας. Στην συγκεκριμένη συνάντηση στο Υπουργείο Άμυνας με τον Γ. Γραμματέα του ΥΕΘΑ εισπράξαμε μόνο υποσχέσεις όπως πάντα. Αυτά για αποκατάσταση της αλήθειας και για να σταματήσουν οι λασπολογίες, οι παραπλανήσεις και τα ηθελημένα γκρίζα σύννεφα.

Συναδελφισσες-οι,

Έχουμε δύσκολα μπροστά μας και δεν το κρύψαμε ποτέ. Το Ναυπηγείο όμως πρέπει να ανοίξει.

Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο την εξαθλίωση. Το κλειδί της λύσης το κρατάνε ο κος ΣΑΦΑ και ο κος Υπουργός Άμυνας.
Ζητάμε λύση τώρα.
Τα Ναυπηγεία μπορούν και πρέπει να δουλέψουν.
Η Ναυπηγική Βιομηχανία μπορεί να επιβιώσει.
Εμείς θα είμαστε σε συνεχή και πλήρη επικοινωνία.
Θα ενημερώνουμε έγκυρα και έγκαιρα.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Ευχαριστούμε πολύ την τράπεζα ΕURΟΒΑΝΚ και την εταιρία SKAG για την προσφορά τους σε σχολικά είδη για τα παιδιά των απλήρωτων εργαζόμενων.



ΥΓ. Απο σήμερα οι Ανακοινώσεις του Σωματείου, θα αναρτούνται στο site του Σωματείου μας: sites.google.com/sites/somateiotriaina



Για το Σωματείο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ Β. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: