Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012


Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά "Η Τρίαινα"

Logo


Ανακοίνωση 17-10-2012

                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες –οι,

   Όπως γνωρίζετε, η «ΔΙΟΙΚΗΣΗ» της Εταιρίας έστειλε επιστολή στο Σωματείο, με την οποία μας γνωστοποίησε ότι συνεχίζει το απεχθές, απάνθρωπο και καταστροφικό της έργο. Συνεχίζει την εκ περιτροπής εργασία μίας (1) ημέρας την εβδομάδα έως 31 Δεκεμβρίου 2012. Μας κάλεσαν σε διαβούλευση, στο Intercontinental!!!, και εκπρόσωποί της ήταν ο κ. Καρδαράς μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας και ο Διευθυντής προσωπικού. Είναι φανερό από την εκπροσώπηση και μόνο, δεν είχαν σκοπό να γίνει κουβέντα επί της ουσίας. Άλλωστε όπως δήλωσαν, δεν έχουν αρμοδιότητα να λύσουν θέματα αλλά απλώς να μεταφέρουν την όποια κουβέντα στον κ. ΣΑΦΑ.
Εμείς πήγαμε, όπως είμαστε άλλωστε υποχρεωμένοι, δώσαμε επιστολή και αποχωρήσαμε.
Συναδέλφισσες –οι,
Ο κος ΣΑΦΑ την έχει βρει ωραία. Δεν πληρώνει ούτε τα ελάχιστα, δεν συζητά, απλώς απειλεί, δίνει εντολές και καταστρέφει το Ναυπηγείο. Ως πότε όμως οι Νόμοι, η Πολιτεία και η Κυβέρνηση «θα καλύπτουν» ουσιαστικά τέτοιες παραβατικότητες και συμπεριφορές.
Εμείς θέλουμε τον Διάλογο, αλλά και λύσεις. Οι εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο, κυρίως την κοροϊδία. Ο ΣΑΦΑ πρέπει να πάρει αποφάσεις ή ανοίγει το Ναυπηγείο, πληρώνει τους εργαζόμενους ή να πάει στο καλό. Τέτοιους επενδυτές βρίσκουμε πολλούς. Καλούμε έστω και τώρα συνάντηση με τον κο ΣΑΦΑ, σε ειλικρινή κουβέντα για να δοθεί τέλος στο μαρτύριο της σταγόνας.
Επίσης καλούμε τον Υπουργό Άμυνας να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να δώσει λύση. ΤΩΡΑ.
Αύριο Πέμπτη 18/10/2012 όπως είναι προγραμματισμένη θα διεξαχθεί η δίκη των 12 συναδέλφων μας που συνελήφθησαν στα θλιβερά γεγονότα του Υπουργείου Άμυνας.
Ενδέχεται η δίκη να αναβληθεί. Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να παραβρεθούμε εκεί, δίπλα στους συναδέλφους μας και εάν η δίκη αναβληθεί, όλοι με το πανώ του Σωματείου μας θα πάμε στην συγκέντρωση και πορεία της ΓΣΕΕ.
ΟΛΟΙ  9:00 στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων.
Συναδέλφισσες –οι,
Η Τρόικα και η Κυβέρνηση κατεδαφίζει τα πάντα, μας γυρίζει δεκαετίες πίσω. Δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Διαλύει τα εργασιακά και κονιορτοποιεί την κοινωνική συνοχή. Ακυρώνει τις συλλογικές συμβάσεις, καταργεί το 8ωρο, τις τριετίες, τις ωριμάνσεις, τους μισθούς, τις συντάξεις. Γεμίζει την Ελλάδα με ανέργους, διαλύει όλη την κοινωνία. Έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε. Αγώνας από τον καναπέ, δεν γίνεται
ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΟ  ΠΕΔΙΟ  ΤΟΥ  ΑΡΕΩΣ  11:00  ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ  18/10/2012

Συναδέλφισσες  -οι,
Η κατάσταση συνεχώς δυσκολεύει. Η Κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα βυθισμένοι στα μεγάλα Δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας δεν ακουμπούν την καθημερινότητα, η οποία μας τσακίζει. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει συνέλευση στο χώρο του Ναυπηγείου. Πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να ξεμπροστιάσουμε τον ΣΑΦΑ να φύγει από την καταστροφική στάση που βρίσκεται τώρα για το Ναυπηγείο. Αφενός, για τον ίδιο όμως αποτελεί στάση ασφάλειας και απυρόβλητου κρησφύγετου.
Αφετέρου να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις ώστε η Κυβέρνηση να δώσει οριστικές βιώσιμες λύσεις.

ΤΟ  ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΜΕΙΝΕΙ  ΑΝΟΙΚΤΟ

                                                        Η ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ ΓΙΝΕΙ  ΒΙΩΣΙΜΗ

  Για το  Σωματείο.

                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                  ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ  Β.                                                                           ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: