Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012


Έπεσε στα χέρια μας έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (δημοσιευμένο και στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.), το οποίο αφορά την υπόθεση των κρατικών ενισχύσεων προς τα ΕΝΑΕ και την επονομαζόμενη "Στρατιωτική Συμφωνία" του 2010, η οποία απαγορεύει στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να αναλάβουν εμπορικές δραστηριότητες.
Στο έγγραφο αυτό, γίνεται λόγος και για ενισχύσεις του κράτους προς τους εργαζόμενους των ναυπηγείω
ν. Μάλιστα, ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει πως το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να έχει υπόψη ότι κάθε ενίσχυση δεν είναι νόμιμη.

Συνάδελφοι,

Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να θεωρηθούν τυχαία, ειδικά αν κανείς σκεφτεί πως τις τελευταίες ημέρες φημολογούνται διάφορα "εμπόδια" για το επίδομα των 1000 €, το οποίο υπενθυμίζουμε ότι θα μας δοθεί ως έναντι των χρημάτων που μας οφείλονται και όχι ως ενίσχυση και από το υπουργείο Οικονομικών δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Μάλιστα, αν αναλογιστούμε ότι οι πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προέρχονται από καταγγελίες ανταγωνιστών των ναυπηγείων, τότε είναι προφανές ποιος είναι ο δάκτυλος που δημιουργεί τις δυσκολίες για την καταβολή του βοηθήματος.
Σας μεταφέρουμε τα παραπάνω, όχι ως είδηση, αλλά ως προβληματισμό εκ μέρους μας, αφού το παρελθόν έχει δείξει ότι όσοι εχθρεύονται τα Ναυπηγεία δίνουν και ψευδείς ειδήσεις σε διάφορα sites (βλ. δημοσιεύματα σε ιστοσελίδα περί αμυντικών θεμάτων), αλλά ταυτόχρονα πολεμούν το ναυπηγεία με διάφορους -θεμιτούς και αθέμιτους- τρόπους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: